Nyt projekt skal skabe øget adgang til arbejdsfællesskaber i ældreplejen

FoCUS deltager i projektet Deltag – lærende arbejdsfællesskaber i ældreplejen, der er en del af fem projekter, der skal skabe løsninger på aktuelle samfundsudfordringer. 

Velux Fonden har i 2022 bevilget fem kombinerede praksis- og forskningsprojekter, som skal skabe løsninger og ny viden på aktuelle samfundsudfordringer.

FoCUS er involveret i ét af dem. Formålet med projektet Deltag – lærende arbejdsfællesskaber i ældreplejen er at skabe ny viden på tværs af social- og sundhedsuddannelser, kommunale praksisser og humanistisk forskning om, hvad der skal til for at øge adgangen til arbejdsfællesskaber i ældreplejen for borgere, der ellers har vanskeligt fodfæste på arbejdsmarkedet, samt at videreudvikle eksisterende indsatser i forlængelse af denne viden.

Endvidere bidrager projektet med en videreudvikling af læringscirkler som en metode til samproduktion i praksisforsknings-samarbejder.

Professionshøjskolen Absalon er projektholder. Praksispartnere er SOSU Nykøbing Falster, Lolland Kommune, SOSU Østjylland og Aarhus Kommune. Universitetspartner er Institut for Kommunikation og Psykologi ved Aalborg Universitet.

Læs mere om projektet her 

I forbindelse med projektet oprettes en ph.d.-stilling.

Ph.d.-stillingen bliver annonceret den 23. december 2022 på Aalborg Universitets hjemmeside.

1J7A2996