Program
Netværksmøde - 6. februar 2024
Der er kritisk mangel på særligt SOSU-assistenter, SOSU-hjælpere og sygeplejersker og udfordringen vokser.
I Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune arbejder man strategisk og målrettet med at fastholde og rekruttere dygtige medarbejdere. Man har besluttet at styrke indsatsen omkring fastholdelse og rekruttering ved at etablere en intern enhed, som arbejder helt tæt på kommunens driftsenheder og som arbejder med at aflaste lederne på de 44 plejehjem, fem hjemmeplejeenheder og de bydækkende enheder i deres travle hverdag.
Enheden arbejder blandt andet med, at:
- gøre det nemt og attraktivt for kandidater at søge job i Københavns Kommunes ældrepleje
- aflaste lederne med administrative opgaver i rekrutterings- og ansættelsesprocessen
- understøtte netværksrekruttering og intern mobilitet
Karen Busted og Mie Ehrhorn fortæller i deres oplæg om deres praksiserfaringer og oplevelser fra en STOP OP -dag i fordybelsens tegn i rekrutteringsteamet.
Julie Kordovsky fortæller i sit oplæg de centrale pointer fra hendes artikel Drawing as a Caring Research Practice
I workshoppen inviteres alle med til sammen at fordybe sig i dagens spørgsmål SOSU- Hvem er du?
Der er noget at være stolte af!
Michelle Gravgaard er ansat som underviser på Randers social- og sundhedsskole og har det seneste år arbejdet som fagredaktør på en af de nye lærebøger til social- og sundhedshjælperuddannelsen.
Da hun for knap 15 år siden første gang trådte ind på Randers Social- og sundhedsskole var det med visionen om at undervise i professionel omsorg og faglig identitet. På daværende tidspunkt uden nogen pædagogisk efteruddannelse eller anden erfaring med at lære andre mennesker, om den professionelle omsorg og faglige identitet, som hun selv var så optaget og stolt af. Med en bagage af en Social-og sundhedshjælper og assistentuddannelse som fundament til sygeplejerskeuddannelsen, er hun forsat her mange år senere optaget af, hvordan vi kan fremme den stolthed, som hun mener elever såvel som uddannet SOSU-personale, har alt mulig grund til at have.
Michelle er optaget af hvordan vi fremmer SOSU elevernes faglige stolthed og hvilken opgave og indflydelse man har som underviser og del af en uddannelsesinstitution.
Som underviser på Randers Social- og sundhedsskole oplever hun dagligt, hvordan udvikling af Social- og sundhedshjælperelevens fagidentitet og stolthed anskues som en central og aktuel uddannelsesmæssig opgave, og hun ser, at det forsat bør være visionen, at vi sammen uddanner professionelle og stolte velfærdsmedarbejdere med en styrket fagidentitet.
Michelle skriver:
Jeg har været en del af udviklingen og implementeringen af en valgfagsuge for Social- og sundhedshjælperuddannelsen på Randers Social- og sundhedsskole, som er centreret omkring fagstolthed og fagidentitet. Jeg har afviklet ugen flere gange. Alle gange med oplevelsen af, hvor sårbart det er for både eleverne og jeg som underviser, at italesætte og arbejde målrettet med stoltheden.
For når det egentlige læringsmål bliver at forholde sig til egen faglige kunnen med stolthed og oplevelsen af at være til glæde og gavn for andre mennesker, så forholder vi os også til os selv som mennesker, med en værdi i det velfærdssamfund vi skal drage professionel omsorg i. Hvis vi som skole og undervisere kan lykkes med at sætte fagstolthed på lektionsplanen og hvor det, at arbejde målrettet med fagstolthed ikke står som noget ”sekundært” til det egentlige indhold, men som det egentlige indholdsmæssige afsæt, kan vi måske også styrke sammenhængskraften mellem elevens opfattelse af det egentlige faglige indhold og den enkelte elevs stolthed.