Indlæser Begivenheder

Møde i forsker-praktikernetværket: Hvordan kan flere blive en del af arbejdsfællesskaber i ældreplejen?

Næste møde i FoCUS forsker-praktikernetværk afholdes tirsdag d. 6. februar 2024, kl. 10.00-14.00.

Denne gang mødes vi på Sjælland på Professionshøjskolen Absalon, Campus Slagelse, Søndre Stationsvej 30, 4200 Slagelse.

Om dagen:

Temaet denne gang bliver Nosce te ipsum – SOSU, hvem er du?

De fleste har hørt udtrykket ‘Kend dig Selv’ (Nosce Te Ipsum) som stammer tilbage fra Oraklet i Delfi. Det at have selvkendskab har sidenhen optaget mange filosoffer med mange forskellige baggrunde, samt været et emne i literaturen og kunsten frem til idag.

Påbuddet om at kende sig selv kan både forstås som en invitation til at granske sig selv kritisk (ved for eksempel ikke at lyve for sig selv om egne svagheder, mangler eller fejl), men det kan også forståes som en invitation til bedre at kende til de styrker og særlige kendetegn, man har og det der positivt gør en til netop den man er. Det der giver een mulighed for at gøre noget godt og meningsfuldt i verden.

SOSU-kompetencer efterspørges som aldrig før og på denne netværksdag vil vi, der på mange forskellige måder er i berøring med SOSU som praksis, som forskningsområde, som uddannelse og profession, spørge os selv og hinanden: SOSU – Hvem er du?

I udtrykket Kend dig selv kan det lyde som om, at dette selvkendskab er noget man skal opnå alene, men vi vil starte på at blive klogere og skapere på SOSU sammen gennem oplæg og workshops, der alle på hver deres måde aktiverer og inviterer til refleksioner over temaet.

Dagen er tænkt og tilrettelagt som en fælles fordybelse, som gerne skulle give inspiration med hjem til videre undersøgelse og arbejde med rekruttering af morgendagens SOSU-kompetencer.

Se dagens program her

Mødet er for netværkets medlemmer og alle andre med interesse for forskning og læring indenfor SOSU-feltet.

Vi glæder os til sammen at gå på opdagelse ad kreative veje og vildveje for bedre at forstå og kortlægge feltet.

Program og yderligere info om tidspunkt og placering kommer her på siden snarest.

Tilmelde dig denne vigtige dag og være med til at skrive fortællingen om SOSU.

Tilmeldingsfrist torsdag d. 1. februar.

IMG_4794