Indlæser Begivenheder

Møde i forsker-praktikernetværket – Tema: Lærende samarbejder

Vi ser frem til at byde dig velkommen til FoCUS’ næste netværksmøde i forsker-praktikernetværket.

Næste møde er tirsdag d. 28. marts 2023.

Dette mødes tema er lærende samarbejder inden for social- og sundhedsområdet.

Bliv klog på, hvad det vil sige, at have et lærende samarbejde og hvordan det tilrettelægges, så alle deltagere lærer noget.

Du vil også få inspirerende praksiseksempler på lærende samarbejder, blandt andet fra Britta Møller, der præsenterer sine resultaterne fra sin netop afsluttede Ph.d.-afhandling.

Hvornår:
Tirsdag d. 28. marts kl. 10.00- 14.00

Hvor:
SOSU Fyn
Blangstedgårdsvej 4
5220 Odense SØ

Program:

Hent programmet for dagen her.

Kl.10.00: Tjek ind og hvad rør sig i FoCUS ved Anne-Birgitte Rohwedder

Kl. 10.30: Oplæg og drøftelser: Afprivatisering af tvivlresultater og implikationer for praksis fra Ph.d.-projektet: Tvivl som trigger for læring ved Britta Møller

Britta fortæller om resultater fra sit ph.d. studie om læring i ældreplejen. Hun peger på afprivatisering af tvivl gennem samskabende udforskning som eksempel på, hvordan et lærende samarbejde kan etableres i praksis tæt på problemstillinger og vidensbehov, der opstår i det daglige omsorgsarbejde, når usikre situationer skal håndteres.

Pause

Kl. 11.15: Workshop: Arenaer for lærende samarbejder i SOSU

Frokost og networking

Kl. 12.15: Erfaringer om og med lærende samarbejde fra Odense kommune.

Henriette Cederholm og Signe Bøgh Praksiskonsulenter i Odense kommune fortæller om deres erfaringer med konsulentarbejde tæt på praksis, med uddannelsesopgaven i centrum.

Kl. 12.35: Lærende forsker-praktiker samarbejde ved Charlotte Wegener

Hvad vil det sige at have et lærende samarbejde om forskning i social- og sundhedsuddannelserne? Hvordan kan man tilrettelægge forskningsprojekter, hvor alle deltagere lærer noget, og hvad er udfordringerne? Charlotte fortæller om sine erfaringer fra et dansk-norsk projekt, hvor forsker-praktikersamarbejde var centralt.

Pause

13.00: Workshop: Hvad ved vi (endnu) ikke om lærende samarbejde indenfor SOSU? Hvad har vi brug for at vide mere om for at udvikle feltet? Hvor og hvordan kan man studere lærende samarbejde? ved Charlotte Wegener

13.45-14.00: Afrunding og evaluering af dagens netværksmøde

220929 FoCUS netværksmøde_04